Google заборонить рекламу «швидких» кредитів на своїх сайтах

 З 13 липня Google заборонить розміщувати в своїх системах рекламу короткострокових кредитів з високими процентними ставками. Про це повідомляє Bloomberg.

Видання уточнює, що корпорація введе заборону по всьому світу на розміщення реклами кредитів зі строком погашення до 60 днів. У США буде введена заборона на рекламу позик з річною ставкою від 36%. Для інших країн, де нормальний рівень ставок може бути і вище, ця заборона застосовуватися не буде.

Нові правила, в числі іншого, торкнуться сервісу AdWords. Однак до пошукової системи вони застосовуватимуться.


  Девід Графф, директор Google з глобальних продуктів, зазначив в блозі: «Наші дослідження показали, що такі кредити можуть викликати труднощі з їх погашенням, а також можуть призвести до платежів, які насправді не по кишені користувачам. Тому, оновлюючи нашу політику на глобальному рівні, ми намагаємося донести це до споживачів».

   Заборона не буде відноситися до реклами інших кредитних продуктів, таких як іпотека, автокредити, кредити на освіту, кредитні карти і корпоративні кредити.

  Представники громадськоъ організації «Народна Україна»  зазначають, що кредити до зарплати - досить популярні серед українського населення. У Нацкомфінпослуг говорять, що за минулий 2015 рік обсяги так званих кредитів зросли в 1,5 рази. У тому числі збільшилася й кількість таких мікрокопманій. В середньому, люди позичають кілька тисяч гривень на 2-3 тижні. При цьому відсотки за такими кредитами складають 600-700% річних, або 1,5 – 2% в день. У банках ефективна процентна ставка за такими кредитами — 80-100%.

   Проте, гроші фінансових компаній набагато доступніше населенню, ніж банківські – необхідно повинна надати тільки паспорт та ідентифікаційний код і жодних інших довідок, які потрібні для банку.

   При цьому «легкі» гроші фінкомпаній нерідко приносять позичальникам неприємності. Багато українців, зацікавлених рекламою «кредит під 2% за 5 хвилин», не уточнюють інформацію про те, що мова йде про два відсотки в день.

   Прострочивши з поверненням кредиту всього тиждень, людям доводиться віддавати фінкомпанії суму, в рази вища за ту, яку взяли в кредит.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте